Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Thursday, August 21, 2014

Polje polje, ei se vesi polkemalla kulu! (Polkuveneilyä Prahassa)

"Tämä joki ON Valtava!"

Näin tuumasi Pikkusisko, kun vuokrasimme polkuveneen ja menimme tunnin ajan ristiinrastiin pitkin Vltava-jokea, joka halkaisee Prahan.


Veneitä voi vuokrata useasta kohtaa, ja riittää kun kävelee Kaarleensillalle ja katselee ympärilleen, niin jo huomaa, mistä niitä löytyy. Kauniina kesäpäivänä monenlaisia veneitä kelluu pitkin jokea. Lysti ei ole kallista, 250 korunaa eli alle 10 euroa tunti.

Olisihan se ollut mukava oman kultsun kanssa mennä romanttisesti kahdestaankin, mutta suurta hupia se oli lastenkin kanssa. Minä jätin polkuhommat innokkaammille ja keskityin vain katselemaan rannan taloja ja ottamaan aurinkoa. Mukana meillä oli juotavaa, päivä oli kuuma ja polkeminen hikistä.


Hurmaavia taloja rannoilta löytyikin. Praha on kyllä kaunis kaupunki.

Alla olevassa kuvassa näkyy Prahan Tanssiva Talo, joka on saanut muotonsa Fred Astairen ja Ginger Rogersin tanssin huumasta.


Lapset saivat päälleen pelastusliivit, joka lievitti äidin huolta. Tasaista kyytiä polkuveneily kuitenkin on, vene ei keikkunut, vaikka välillä piti vaihtaa paikkoja, jotta kaikki halukkaat pääsevät vuorollaan polkemaan.


Risteilyjäkin joella voi tehdä, mutta aikamme oli rajallinen. Ensi kerralla ehkä (varsinkin jos pääsemme reissuun ilman lapsia...)!


Labels: , ,

1 Comments:

At September 6, 2014 at 9:42 PM , Anonymous Anonymous said...

Hauskan näköistä, täytyy kokeilla kun mennään lomalle Prahaan! Terveisiä Oulusta!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home