Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Tuesday, March 24, 2015

Vierailu viinitilalla (Torres)

Mitäpä olisi retki Penedèsiin ilman viinitilavierailua!

Calçotadan jälkeen (ihan niin kuin sitä viiniä ei olisi tullut lipiteltyä jo ihan tarpeeksi...) menimme vielä Torresin viinitilalle turistikierrokselle. Olen ollut siellä ainakin neljä kertaa aiemmin, ja kaava noudatti ihan samaa kuin aiemminkin: ensin lyhyt videopätkä viinitilan historiasta, sitten ajelua junalla ympäri tilaa ja lopuksi maistiaiset ja pientä shoppailua myymälässä. Aiemmilta kerroilta olen kirjoittanut ainakin vuonna 2009 ja vuonna 2012


Näin viikonloppuna tilalla oli kovin hiljaista. Jos oikeaa touhua ja työskentelyä haluaa nähdä, niin kannattanee vierailla arkipäivänä. 


Kierros kannattaa varata myös etukäteen netissä, www.torres.es. Jos on vaikka lomalla Barcelonassa ja aika meinaa käydä pitkäksi, niin suosittelen kyllä suuntaamaan viinitiloille tutustumaan, oli kohteena sitten Torres, Freixenet, Codorníu tai joku muu! Junalla pääsee kätevästi ja Penedèsin maisemat viinipensaineen ovat kauniita. Hieman vaihtelua kaupungin ja rannan hulinoille!


Me etsimme myymälästä jotain, mitä ei ihan tavallisesta marketista täällä Barcelonassa saa. Kotiin tuotiin kahta erilaista Torresin chileläistä punaviiniä maistiaisiksi. Tuolla ne viinihyllyssä odottavat, että saamme jälleen viinilasit kaivettua remonttipölystä esille!


Itse tykkään enemmän pienemmistä viinitiloista. Tällaiset jättimäiset tuotantolaitokset ovat kyllä kiinnostavia ja kierrokset hienosti järjestettyä (Torresin viinikierros palkittiin vuonna 2013 "The Most Innovative Visitor Experience'nä") , mutta pienemmissä on enemmän tunnelmaa. Makuasioita, kannattaa itse kokeilla.

Torres sai muuten juuri toistamiseen "World Most Admired Wine Brand" -tittelin!


Visiting Torres that just received the "World's Most Admired Wine Brand" title by Drinks International! 

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home