Sesongin kasviksia: Calçots!
Jälleen on kevätsipuleiden, calçotien, aika! Vuosi sitten saimme herkutella ulkona, kevätauringon paisteessa, mutta tänä vuonna oli harmaa taivas, ja niin jäi sipuleiden hiillostusvaihe näkemättä ja istuimme sisällä ravintolassa.
Olimme täällä samassa paikassa, Ca N'Ayxelassa, jo vuonna 2010. Kylläpä aika kuluu nopeasti! Calçotada noudatti tälläkin kertaa perinteistä kaavaa: Alkuun paljon cavaa ja makkaroita, sitten tuli pöytään calçotit ja porrónit, tuollaiset viinikarahvit, joista punaviiniä kaadetaan suoraan suuhun. Calçotien jälkeen tarjottiin vielä meheviä artisokkia ja niin kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi, pöytään kannettiin vielä isoja lautasellisia lammasta ja muuta lihaa, joita kukaan ei juurikaan jaksanut enää syödä. Ja ei calçotadaa ilman crema catalanaa!
Vitsailimme, että tämä oli meidän viimeinen lämmin ateriamme vähään aikaan ja tankkaaminen tulee tarpeeseen, keittiömme nimittäin puretaan huomenna. Seuraavat viikot eletään salaatilla, muroilla, sämpylöillä ja kaikenlaisella take awaylla, saa nähdä lihotaanko vai laihdutaanko!
It's again the Calçot season!
3 Comments:
Keittiön purun kannalta tullee vähän huonoon saumaan, mutta heitän nyt kuitenkin haasteella:; http://globecalledhome.fi/2015/03/luxemburgilaisessa-ruokakaupassa/
En ainakaan löytänyt arkistoistasi tällaista postausta, mutta jos olet sen siitä huolimatta tehnyt, niin mieluusti ottaisin vinkkiä vastaan. :)
Hei kiitos, haasteet on aina kivoja! Juuri nyt en kykene kauppapostaukseen, lähiviikot syödään nimittäin ravintoloissa :). Mutta remontin jälkeen kyllä! Olen joskus tehnyt lähikaupan gluteenittomista vaihtoehdoista postauksen: http://barcelonankoti.blogspot.com.es/2014/10/gluteenitonta-espanjassa.html
Joskus katsottiin täällä ohjelmaa, missä näytettiin sipulien grillaamisesta ja kyläjuhlista. Näytti tosi herkulliselta. Nämä eivät siis ole purjoja vaan kevätsipuleita? Ja ilmeisesti grillataan hiilloksella? Voi nam!
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home