Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Tuesday, November 5, 2013

Ystadissa viime kesänä

Luin viimeisen Wallanderin. Sen ihan vihoviimeisen kertomuksen, Haudattu, jonka Mankell kirjoitti alun perin Hollannin markkinoille. Ja se oli hyvä. Ajatus siitä, että tämä pienoisromaani on nyt sitten viimeinen tarinan Wallanderista ja kumppaneista sai ehkä vielä enemmän nauttimaan kirjasta, vähän hidastelemaan lukemisen kanssa, nautiskelemaan.

Siitä tulikin mieleeni, että kävin viime kesänä Ystadissa, Löderupissa ja muissa paikoissa, minne Mankell on aiemmin minua kuljettanut. Eikä syynä lomakohteen valintaan tosiaan ollut muuta kuin käydä kirjojen tapahtumapaikoilla (no, olimme siis autoretkellä Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa eli emme ihan pelkästää Ystadin takia lentäneet Ruotsiin asti. Mutta kyllä se vaakakupissa jonkin verran painoi, kun teimme kesälomasuunnitelmia).

Itse Ystadissa vietimme päivän, lounastimme ja kävelimme kaupungilla. Majoituimme lähellä Löderupia, maatilalla, jonka ulkorakennus, mikä lie navetta, oli muutettu asunnoiksi. Oikein kiva majapaikka. Kiertelimme Skånea muutenkin, sen mitä muutamassa päivässä ehti.

Idyllistä kaupunkia. Etelä-Ruotsissa on yleisesti ottaen todella sieviä kaupunkeja, Peppi Pitkätossun olisi voinut kuvitella juoksevan ihan kohta nurkan takaa.

Kahvittelimme ja lapset söivät pullaa niin, että napa naukui.

Tie majapaikkaamme. Tasaista on.

Kärrynpyöräillen halki Ruotsin ja Tanskan.

Kaunista oli Skånessa, suosittelen kyllä lämpimästi lomailua Ruotsissa.

 Ales stenar, kivimuodostelma rannalla. Aika vaikuttava paikka, myös yksi Wallanderin suosikkipaikkoja.

Ilta-auringossa

Ja lampaat ovat aina mukavia, huolimatta maasta ja paikkakunnasta!

Last summer we visited Ystad and Skåne mainly because of Henning Mankell's Wallander books. Highly recommended!

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home