Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ansku BCN

Tuesday, March 31, 2015

Provencen kevät - Valokuvahaaste

Valokuvahaasteen aihe, "Kevään merkkejä", osui tällä kertaa nappiin!


Ajelimme viikonvaihteessa Barcelonasta Chamonix'iin yhden yön stopilla. Pysähdyimme yöksi Chateauneuf-du-Papen ja Orangen tienoille ja ehdimme tekemään kivan palmusunnuntain kävelyretken läheisessä metsässä, entisen muukalaislegioonan kasarmin naapurissa. Aurinko paistoi, lämmintä oli 23 astetta ja kevät oli jo pitkällä. Oli perin juurin provencelainen tunnelma, tosin ilman laventelipensaita, jotka kukkivat vasta kesäkuussa.


Nyt olemme Chamonix'ssa. Täällä sataa vettä ja on kylmä. Tuntuu kuin pysähdyksestä Provencen viinipeltojen keskelle olisi ikuisuus! Ranska on kyllä ihmeellinen maa: lyhyen välimatkan sisällä maisema ja ilmasto muuttuu täydellisesti. Muutamassa tunnissa ehtii tramuntana-tuuli melkein työntää auton tieltä, viinipeltoja ja kirsikkapuita olla tien vierellä silmänkantamattomiin ja vielä pilvien peittämät Alpitkin ehtivät näkyviin päämäärässämme. 





Mukavaa tikkutiistaita ja pääsiäisen odotusta! Me jatkamme olemistamme täällä Mont Blancin juurella. Toivottavasti pilvimassat häviävät pian jonnekin ja pääsemme katsomaan, kuinka pitkällä kevät täällä on!


The theme of this week's photo challenge is "The Signs of Spring". These photos are from Provence, France, taken last Sunday!

Labels: , , ,

Saturday, March 28, 2015

Evakkoon Alpeille!

Me olemme pääsiäislomalla!

Remontti on siinä vaiheessa, että on parempi, että lähdemme tästä jonnekin muualle viikoksi pyörimään. Niinpä pakkaamme auton täyteen suksia, monoja ja kameroita, ja lähdemme ajelemaan kohti Alppeja. Chamonix, nous nous reverrons!

Reissumme aikana remontti etenee, ja mielenkiinnolla odotamme, minkälainen keittiö meidät vastaanottaa palattuamme. Remonttihan alkoi tästä...


... Ja nyt ollaan tässä vaiheessa:


Otan läppärin mukaan Chamonix'iin eli seuraava päivitys tuleekin Mont Blancin juurelta. Onpa kiva päästä taas tutulle kylänraitille kävelemään, nousta Aiguille de Midille, ehkä lasketella jonain päivänä ja tehdä päiväreissuja jonnekin Sveitsiin tai Ranskaan. Hauska ja aktiivinen reissu siis edessä!

We are on holidays but the kitchen makeover continues!

Labels: , , ,

Friday, March 27, 2015

Gluteenitonta pitsaa Espanjassa

Tämä ravintolavinkki ei ole kiinnostava varmasti kenenkään muun kuin gluteenitonta pitsaa Espanjasta etsivän mielestä!


Telepizza on Kotipitsan tapainen pitseriaketju, ja sieltä saa myös gluteenitonta pitsaa. Yleensä emme tällaisissa paikoissa käy (tämä oli lapsille ensimmäinen kerta), mutta nyt koko perheellä alkoi tehdä mieli vaihteeksi edes jotain lämmintä ruokaa, salaatin ja sämpylöiden sijaan. Meillähän ei ole juuri nyt uunia, mikroa eikä liettä, sattuneesta syystä.

Sen kummempaa ravintola-arvostelua tällaisesta pikaruokalasta lienee turha tehdä, tärkeintä on kai vain vinkata, että gluteenitonta pitsaa on saatavilla Espanjassakin, jos himo iskee. Kannattaa huomioida, että kaikista Telepizzoista ei saa gluttapitsaa. Me kävimme Barcelonan Urquinaonan aukion pitseriassa, ja tästä linkistä löytyvät kaikki ketjun gluteenitonta vaihtoehtoa tarjoavat pitseriat koko Espanjasta.

Minun pitsani maistui ihan oikealta pitsalta. Vaihtoehtoja gluteenittomien pitsojen täytteisiin on muutama ja ne kaikki sisältävät lihaa jossain muodossa. Keskikokoinen lätty oli minulle liian iso ja rasvainen, ja loput tulikin mukaan kotiin iskälle iltapalaksi. 


En nyt ihan lämpimästi suosittele tätä paikkaa, mutta no, pitsanhimoon ihan ok!

If you want gluten free pizza in Spain and you don't care if it's fast food type of pizza then go to Telepizza!

Labels: ,

Wednesday, March 25, 2015

Keittiö blogiyhteistyöllä

Blogi on ollut hieman huonolla hoidolla viime päivinä, hups.

Keittiöremontti on siis toden teolla alkanut. Usean hintarjouksen, sydämentykytyksen ja otsasuonen pullistumisen jälkeen teimme järkiratkaisun: päätimme tehdä suunniteltua pienemmän remontin ja ottaa hommiin mies, jolla oli hyviä ideoita ja järkeviä keinoja toteuttaa ne ideat. Remonttia on meillä nyt tekemässä blogikollega Matkattaren mies. Tätä kai voisi siis kutsua blogiyhteistyöksi!

Tällä hetkellä takana on jo vanhan keittiö purku sekä uusien kalusteiden ja materiaalien valitseminen ja osto. Varsinaiset hommat ovat alkaneet välikaton rakentamisella ja lähiviikot ovat aika työntäyteisiä. Ikkunan ja oven tulee vaihtamaan samat heput, jotka vaihtoivat muutkin ikkunat ja sähkömies tulee käymään jossain vaiheessa. Muuten hommat hoitunee suomalaisvoimin, sisulla ja kahvilla!

Tulen omaksi ilokseni dokumentoimaan remonttia valokuvilla, ja olisikin kiva tietää, kiinnostaako ketään seurata remontin etenemistä täällä blogin puolella? Eihän tämä aihe nyt Barcelonaan ja matkustamiseen liity millään lailla, mutta aika lailla tämä nyt ajatukset täyttää ja pitää kiireisenä!

Tämmöinen lattia!

We have started to renovate the kitchen!

Labels: ,

Tuesday, March 24, 2015

Vierailu viinitilalla (Torres)

Mitäpä olisi retki Penedèsiin ilman viinitilavierailua!

Calçotadan jälkeen (ihan niin kuin sitä viiniä ei olisi tullut lipiteltyä jo ihan tarpeeksi...) menimme vielä Torresin viinitilalle turistikierrokselle. Olen ollut siellä ainakin neljä kertaa aiemmin, ja kaava noudatti ihan samaa kuin aiemminkin: ensin lyhyt videopätkä viinitilan historiasta, sitten ajelua junalla ympäri tilaa ja lopuksi maistiaiset ja pientä shoppailua myymälässä. Aiemmilta kerroilta olen kirjoittanut ainakin vuonna 2009 ja vuonna 2012


Näin viikonloppuna tilalla oli kovin hiljaista. Jos oikeaa touhua ja työskentelyä haluaa nähdä, niin kannattanee vierailla arkipäivänä. 


Kierros kannattaa varata myös etukäteen netissä, www.torres.es. Jos on vaikka lomalla Barcelonassa ja aika meinaa käydä pitkäksi, niin suosittelen kyllä suuntaamaan viinitiloille tutustumaan, oli kohteena sitten Torres, Freixenet, Codorníu tai joku muu! Junalla pääsee kätevästi ja Penedèsin maisemat viinipensaineen ovat kauniita. Hieman vaihtelua kaupungin ja rannan hulinoille!


Me etsimme myymälästä jotain, mitä ei ihan tavallisesta marketista täällä Barcelonassa saa. Kotiin tuotiin kahta erilaista Torresin chileläistä punaviiniä maistiaisiksi. Tuolla ne viinihyllyssä odottavat, että saamme jälleen viinilasit kaivettua remonttipölystä esille!


Itse tykkään enemmän pienemmistä viinitiloista. Tällaiset jättimäiset tuotantolaitokset ovat kyllä kiinnostavia ja kierrokset hienosti järjestettyä (Torresin viinikierros palkittiin vuonna 2013 "The Most Innovative Visitor Experience'nä") , mutta pienemmissä on enemmän tunnelmaa. Makuasioita, kannattaa itse kokeilla.

Torres sai muuten juuri toistamiseen "World Most Admired Wine Brand" -tittelin!


Visiting Torres that just received the "World's Most Admired Wine Brand" title by Drinks International! 

Labels: , ,

Sunday, March 22, 2015

Sesongin kasviksia: Calçots!

Jälleen on kevätsipuleiden, calçotien, aika! Vuosi sitten saimme herkutella ulkona, kevätauringon paisteessa, mutta tänä vuonna oli harmaa taivas, ja niin jäi sipuleiden hiillostusvaihe näkemättä ja istuimme sisällä ravintolassa.


Olimme täällä samassa paikassa, Ca N'Ayxelassa, jo vuonna 2010. Kylläpä aika kuluu nopeasti! Calçotada noudatti tälläkin kertaa perinteistä kaavaa: Alkuun paljon cavaa ja makkaroita, sitten tuli pöytään calçotit ja porrónit, tuollaiset viinikarahvit, joista punaviiniä kaadetaan suoraan suuhun. Calçotien jälkeen tarjottiin vielä meheviä artisokkia ja niin kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi, pöytään kannettiin vielä isoja lautasellisia lammasta ja muuta lihaa, joita kukaan ei juurikaan jaksanut enää syödä. Ja ei calçotadaa ilman crema catalanaa!







Vitsailimme, että tämä oli meidän viimeinen lämmin ateriamme vähään aikaan ja tankkaaminen tulee tarpeeseen, keittiömme nimittäin puretaan huomenna. Seuraavat viikot eletään salaatilla, muroilla, sämpylöillä ja kaikenlaisella take awaylla, saa nähdä lihotaanko vai laihdutaanko!

It's again the Calçot season!

Labels: , ,

Friday, March 20, 2015

Hiihtovaellus Pyreneillä

Ukkelit kävivät randolla Vall d'Aranissa, ja sain luvan julkaista muutaman lumisen kuvan reissusta!

Pojat lähtivät matkaan Artiesin kylästä ja reissu kesti kaksi yötä. Majoittumiset olivat jo meille viime kesältä tutulla Colomersin majalla sekä Restancan majalla. Lunta oli vähintäänkin riittävästi!


Alkuperäinen suunnitelma muuttui, kuten vuorilla monesti tuppaa tekemään. Keli osoittautui hieman ennen reissua epävakaiseksi, ja niinpä pojat päättivät mennä tänne tutummalle alueelle. Alun perin tarkoitus oli mennä Aragoniin, Mont de Perdidosin alueelle. 


Restancan maja oli kuulemma tosi hyvä, kuten Colomersin majakin. Lämmin, siisti ja ruoka oli hyvää. Majoilla oli aika vähän muuta porukkaa. Muutama ranskalainen oli samantyyppisellä reissulla.


Jos joku ei tiedä, mitä randohomma on, niin lyhyesti sanottuna se on hiihtovaellusta vuoristossa. Ranskan sana randonnée tarkoittaa vaellusta. Päämääränä on yleensä paitsi eteneminen myös laskuosuus merkittyjen reittien ulkopuolella. Samppa  on tällä alueella randoillut paljon aiemminkin, sekä myös Alpeilla ja Norjassa. Pisin rando taitaa olla Haute Route Chamonix'sta Zermattiin. Kiipeäminen Mont Blancin huipulle ja sieltä suksilla alas laskeminen laskettaneen myös randoreissuksi.


Sää oli tosi vaihtelevaa: oli sinkkiä, pilvistä, lumisadetta, mukavaa pikkupakkasta, suojakeliä ja sinistä taivastakin. Eli lähes kaikkea, lukuunottamatta kunnon myrskyä ja vesisadetta.


Yhdellä ryhmän jäsenellä nousi ensimmäisenä päivänä pahat rakot jalkoihin ja hän joutui palaamaan takaisin. Tämä vähän muutti reittisuunnitelmia. Vuorilla tähän saa varautua.


Keli oli tosiaan hyvin vaihteleva, mutta kolmantena päivänä vaivannäkö palkittiin, kun vanha taivas tuli esille ja koskemattomat puuterikentät avautuivat näköpiiriin. Oli kuulemma aika huikeaa!


Boys went ski mountaineering in Vall d'Aran last weekend. Looks quite fun!

Labels: , ,

Thursday, March 19, 2015

Luksusta elämään: Viikonloppu 5 tähden hotellissa (Hotel Diana Parc*****)

Hulinaa, hulinaa! Onneksi välillä pääsee levähtämään, nukkumaan pehmeään sänkyyn ja syömään valmiiseen pöytään.

Pari viikkoa sitten vietimme viikonlopun Andorrassa. Ohjelmassa oli laskettelua, ja majoituimme Arinsalin pikkukylässä viiden tähden kylpylähotellissa. Hotel Diana Parc sijaitsee samassa kompleksissa neljän tähden Princesa Parc hotellin kanssa. En ihan käsittänyt, mitä eroa näillä hotelleilla on, sillä yhteiset tilat ovat täysin samat. Eroja taitaa olla vain huoneissa.


Meidän huoneemme oli melko pieni, mutta siisti ja kaunis. Lapsille oli levitetty mukava vuodesohva ja molemmissa kylpyhuoneissa oli poreamme. Meitä odotti tervetuliaiseksi tuoreet hedelmät ja pullo cavaa, jonka tosin jätimme väliin, sillä meillä oli all inclusive ja mieluummin istuimme jossain yhteisten tilojen baareista ystävien kanssa. Kyseessä oli siis "firman" järjestämä reissu ja hotelli oli näin ollen täynnä tuttuja. Huoneessa oli myös kahvin- ja teenkeittotarvikkeet sekä minibaari.



Kylpylä oli mainio, ainoa valittamisen aihe näin äitinä oli lasten rajoitettu pääsy sinne. Ymmärrän hyvin, miksi lapset eivät saa mennä sinne mellastamaan koska vaan, mutta nyt aikataulut olivat ihan tyhmät. Viikonloppuna lapsilla on pääsy kylpylään kello 10-13, eli juuri silloin kun hiihtokoulut järjestetään. Lapsia ei juuri huvita kylpemisen jälkeen kostealla iholla päästää muutenkaan mäkeen, vaikka hiihtokouluun ei olisi menossakaan. 

Pikkusisko halusi välttämättä päästä sunnuntaiaamuna kylpylään, joten minulta ja häneltä jäi toisen päivän jo maksettu laskettelulippu käyttämättä. Isosisko halusi lasketella silloinkin, ja niin hän ei ehtinyt ollenkaan kylpylään, ja se harmittaa vieläkin.

Mutta kylpylä oli muuten hyvä. Altaita oli useita, sauna oli melkein kuin Suomessa ja hammam oli riittävän höyryisä. Ja siellä oli lisäksi hyvin rauhallista, varmaan siksi, että sää oli kaunis ja ihmiset nauttivat mieluummin aurinkoisista laskettelurinteistä.





Hotellin sijainti on erinomainen, huoneemme ikkunasta näki hissin ala-asemalle ja alas kylään. Monot jalassa pääsi oikaisemaan pellon läpi hissille, siirtymiseen ja säätämiseen ei siis kulunut turhia minuutteja.


Ravintola oli kaunis, mutta ruoka ei laadultaan ihan kulkenut käsi kädessä sisustuksen kanssa. En silti valita tippaakaan, olin nimittäin jo etukäteen lukenut, että tässä hotellissa otetaan keliaakikot hienosti vastaan. Sain joka aterialla lämmintä leipää eikä minkään kanssa tarvinut empiä, että onkohan tämä nyt puhdasta vai ei. Tarjoilijat olivat todella ystävällisiä. Hotellissa oli myös buffet-ravintola, jota emme kokeilleet ja jonka ruokatarjonnasta kuulimme aika negatiivisia juttuja.




Lapset tykkäsivät pelisalista, jossa oli keilausta, biljardia, rahapelejä ja baari. Me aikuiset viihdyimme cocktailbaareissa kuunnellen livemusiikkia.


Kaiken kaikkiaan oli mukava viikonloppu lumilla. Lapset tykkäsivät tosi paljon hotellista, ja kyllä me aikuisetkin olimme tyytyväisiä. Minä olin erityisen tyytyväinen ruokavalioiden huomioimiseen ravintolassa, mutta jos ruoka ei olisi kuulunut hintaan, emme varmaankaan olisi illallistaneet hotellilla molempina iltoina. Muu perhe olisi todennäköisesti löytänyt parempaa ruokaa Arinsalin kylästä, mutta minun olisi saattanut olla vähän vaikeampi löytää kylästä sopivaa syötävää. Andorrassakaan kun ei gluteenittomuutta kovin hyvin vielä ymmärretä. Hyvin söimme hotellilla, hyvässä seurassa kauniissa ruokasalissa. 

Laadukas, hieno hotelli, joka sopii mainiosti lapsiperheille ja laskettelijoille, jotka haluavat reissuun mukaan vähän luksusta. Menisin toistekin!

Last time in Andorra we stayed in Diana Parc Hotel, 5 stars spa hotel in Arinsal!

Labels: , , , ,

Tuesday, March 17, 2015

Barcelona tänään

Aurinko paistoi tänään niin siniseltä taivaalta, etten millään malttanut olla lähtemättä kävelemään kaupungille. Halusin vain olla ulkona ja paistatella päivää, joten mutkittelin Ciutadellan, Barcelonetan, ihan vähän Ramblan ja vielä Barri Goticin kautta Eixampleen, ilman sen kummempaa päämäärää tai suunnittelua. 

Nämä kuvissa näkyvät paikat on täällä blogin puolella varmasti nähty moneen kertaan, kyllästymiseen asti. Tältä meillä kuitenkin näytti tänään, maaliskuun 17. päivä. 

Ciutadella oli täynnä nurmikoilla loikoilijoita ja koululaisryhmiä. Kukat kukkivat, mutta lehti ei ole vielä puussa.








Aallot olivat Barcelonetan rannassa aika suuret ja surffareita näkyi paljon. Aurinko lämmitti niin, että takki piti ottaa pois päältä. Osa porukkaa otti aurinkoa ilman paitaa.



Kävin pikaisesti yhdessä kaupassa Maremagnumissa ja ihailin matkan varrella veneitä. Pääsisipä joskus veneilemään!


Kävelin pitkästä aikaa pitkin Ramblaa, tosin vain parin korttelin verran, ja oikaisin Plaça Reialin kautta mennäkseni Barri Goticiin. Täällä on aina terassilla istujia, niin nytkin.


Ohi kulkiessani näppäsin taas kuvan Plaça de Sant Felip Nerin suihkulähteestä, joka on ehkä jollekin tuttu Evanescencen My Immortal -videosta. Videon olen ennenkin blogissa jakanut, mutta kerta kiellon päälle!



It was a beautiful, sunny day today, and I did a little - well, quite long -walk in the Ciutadella park, Barceloneta, Barri Gotic...

Labels: , , ,